Uitbreidingsplan van Woerden valt slecht

NIEUWERBRUG - Nieuwerbruggers staan bepaald niet te juichen over het plan voor een mogelijke uitbreiding van bedrijventerrein Barwoutswaarder in Woerden. Met een handtekeningenactie komen ze in verweer tegen de plannen van de gemeente Woerden.
De Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug (WIN) heeft in korte tijd meer dan driehonderd handtekeningen verzameld voor een petitie die zij bij de gemeente Woerden gaat indienen.
De Nieuwerbruggers maken zich namelijk zorgen over een mogelijke uitbreiding van bedrijventerrein Barwoutswaarder. Het terrein aan de westkant van Woerden grenst aan Nieuwerbrug.
„De Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug wil met deze petitie aangeven dat ze het niet eens is met de plannen. De bedoelingen van Woerden druisen regelrecht in tegen de dorpsvisie en recente be-sluitvorming in de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, waarin juist de aanzet is gegeven om Nieuwerbrug landelijk te houden en verkeersluw te maken", laat de WIN op haar website weten.
In Woerden zijn al handtekeningenacties geweest tegen de keuze voor andere uitbreidingslocaties voor bedrijven. Hierdoor komt de westkant van de gemeente wel erg dicht bij Nieuwerbrug. Daarom moet ook Nieuwerbrug van zich laten horen, melden de initiatiefnemers.
„Wij zijn zelf niet enthousiast over de plannen, maar dat is niet belangrijk: We willen graag van de Nieuwerbruggers weten wat ze ervan vinden. Natuurlijk is het belangrijk dat er bedrijvigheid in de regio blijft of komt, maar dat is nog iets anders dan de blanco cheque die Woerden meent te hebben om uit te breiden", aldus de organisatie op de site.

Bron: AD Woerden 4 juli 2019
Pin It