Otter gebruikt route onder A12

René Cazander
Nieuwerbrug - De faunapassage onder de A12 ter hoogte van de Enkele Wiericke nabij Nieuwerbrug werkt goed. Dat zegt Staatsbosbeheer, dat de faunapassage in opdracht van de provincie Zuid-Holiand beheert. De faunapassage A12 is in 2012 door Rijkswaterstaat aangelegd, met financiële steun van de provincie. Na de aanleg zijn er geen meldingen meer bekend van aanrijdingen met otters op de A12. Uit verspreidingskaarten blijkt dat de faunapassage een heel belangrijke schakel is voor de verspreiding van otters vanuit de zuiden van het land.
Boswachter Peije ’t Lam van Staatsbosbeheer: „De terugkeer van de otter leeft enorm in het gebied. Ik heb onlangs jonge dieren gehoord in de Reeuwijkse Plassen. Die gaan binnenkort ook weer op zoek naar een eigen territorium. Het zoeken naar deze nieuwe plekken gaat voornamelijk over land. Het water gaan ze alleen maar in om te jagen en als ze geen alternatief hebben. Goed werkende pas- seerplekken bij drukke wegen zijn voor deze soort dus noodzakelijk.” Ook gedeputeerde Berend Potjer (Natuur) is enthousiast. „Fantastisch nieuws dat de otters deze faunapassage zo goed weten te vinden. Hollandse ‘icoonsoorten’; planten en dieren die bij onze provincie horen en die graadmeters zijn voor hoe het gaat met de natuur. Hoe goed het gaat met een icoonsoort, zegt iets over hoe het gaat met de leefomgeving van die plant of dat dier. Dankzij deze faunapassage is het leefgebied voor veel dieren een stuk groter geworden.” De faunapassage bij de A12 wordt de komende tijd nog veiliger gemaakt met extra rasters. Naast otters maken allerlei andere dieren gebruik van de faunapassage om veilig te kunnen migreren, waaronder hazen, bunzingen, hermelijnen, wezels, ringslangen, salamanders, padden en kikkers.

Lees meer...

Speciaal voor deze koude dagen hebben de Buurtsportcoaches hun handen uit de mouwen gestoken. Met de activiteiten van SenW houd je jezelf warm. In de kerstvakantie is er genoeg te doen voor kinderen, jongeren en volwassenen.SenW Kerstvakantie

Voor kinderen is op maandag 21 december een Sport Try-Out in Sporthal de Sporthoeve. Verschillende verenigingen vanuit de gemeente hebben hun ochtend vrij gehouden voor deze gelegenheid. Tijdens de Sport Try-Out kunnen de kids er zelf achter komen welke sport bij hun past.

Kinderen bruisen van energie, maar hoe zit het met de volwassenen onder ons? Persoonlijk welbevinden en een positieve gezondheid kan zeker nu niet vergeten worden. De activiteit Flex & Relax speelt hier op in. Maandagavond 28 december, in sporthal de Meerkoet, vind een Sport Try-Out voor volwassenen plaats waarbij de combinatie van sport en ontspanning centraal staat. De avond wordt verzorgd door lokale aanbieders. Op deze manier kunnen de plaatselijke partijen zich presenteren terwijl de inwoners ontdekken wat hun gemeente te bieden heeft.

Ook de jongeren worden niet vergeten door de Buurtsportcoaches. Op dinsdagmiddag 29 december staat een spannende sportmiddag in het donker op de agenda. Deze middag zullen de glow-lights zorgen voor vernieuwing, plezier en sensatie. Alle jongeren tussen de 10 en 15 jaar zijn van harte welkom zich te laten verassen tijdens de Glow Sport in sporthal de Sporthoeve.

Kortom, niemand hoeft zich te vervelen! Wil je je inschrijven of wil je meer informatie? Ga dan naar www.senw-br.nl en vind jou activiteit onder de kopjes: Buurtsportcoaches – Activiteiten & Evenementen.

 

Celstraf na aanranden van vier vrouwen

Femke Rodenburg
Nieuwerbrug/Woerden - De 36-jarige Nieuwerbrugger die in 2018 vier jonge vrouwen aanrandde, moet de gevangenis in. De rechtbank veroordeelde de man tot vier maanden celstraf waarvan twee voorwaardelijk. Vier keer sloeg A.E. 's nachts toe in het centrum van Woerden. Eén van de vrouwen fietste in mei 2018 door de stad, toen ze werd aangesproken door een bestuurder van een BMW. De man vroeg haar de weg. Nadat zij de route had uitgelegd, greep de Nieuwerbrugger haar ineens bij haar kruis en reed daarna weg. Op de broek van de vrouw zat dna van de verdachte. Het kenteken dat de vrouw bij haar aangifte noemde, komt grotendeels overeen met het kenteken van de BMW waarin de man rijdt. Hoewel bij de andere drie slachtoffers geen dna is gevonden, concludeert de rechtbank door alle overeenkomsten dat de man ook verantwoordelijk is voor deze aanrandingen. Alle vrouwen waren rond de 20 jaar en werden 's nachts in de Woerdense binnenstad aangesproken. Drie keer werd de weg naar de Johan de Wittlaan gevraagd. Dat het vonnis minder zwaar is dan de strafeis komt doordat er onvoldoende bewijs is voor twee aanrandingen en omdat het vier maanden te lang heeft geduurd voordat de verdachte is berecht.

Bron: AD Woerden 28 november 2020

Lees meer...

Aanhouding bij A12 na schietpartij

NIEUWERBRUG - De politie heeft na een achtervolging op de A12 bij de afrit Nieuwerbrug de verdachten van een schietpartij aangehouden. De schietpartij vond vrijdagavond om 21.25 uur plaats. Een man raakte hierbij gewond. Het slachtoffer was volgens de politie nog aanspreekbaar. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen zou vanuit een auto geschoten zijn, waarna de daders vluchtten. De verdachten konden na een achtervolging op de A12 worden aangehouden bij de afrit Nieuwerbrug. De toedracht van de schietpartij is nog onbekend.

Bron: AD Woerden 12 oktober 2020

Lees meer...

We zijn inmiddels alweer ruim drie maanden bezig om de winkel naar onze zin te maken. De schappen zijn weer goed gevuld met een ruim en divers assortiment. Van diverse wijn en boerenkaas van Van der Bas, tot heerlijke verse broodjes en kipproducten van poelier Wil de Wit. Daarnaast hebben we ook diverse producten uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten. U bent altijd welkom om eens rond te snuffelen en als u iets niet kunt vinden zijn we graag bereid om te helpen. We proberen de prijzen vergelijkbaar te houden met andere supermarkten en wij kunnen eventueel ook u boodschappen bezorgen in het weekend.

Openingstijden:
We zijn elke dag van 8.00 tot 19.00 uur geopend. Op zondag gesloten. Op vrijdag 25 december, 1e kerstdag, zijn wij gesloten, zaterdag 26 december, 2e kerstdag, zijn we open van 10.00 tot 17.00 uur.

Omdat het donker en koud is in de winter, sluiten we vanaf 1 januari om 18.00 uur. In het voorjaar, als de tijd van gezellig buitenleven weer aanbreekt, zullen we weer langer open zijn.

We wensen u fijne feestdagen en een gezond 2021!
Tot ziens,
Dhia en het team van de Dagwinkel.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon: 085-0608447

Lees meer...

Sinds 1 september is er een nieuw gezicht bij de dagwinkel Nieuwerbrug.

Dhia heeft de afgelopen weken zich behoorlijk ingespannen om de Dagwinkel in Nieuwerbrug verder uit te bouwen. De groente en fruit afdeling is behoorlijk uitgebreid in samenwerking met de landwinkel "Vlooswijk" uit Linschoten. Daarnaast werken wij ook met diverse andere lokale bedrijven samen: Bakkerij Verweij en Kaas van v/d Bas en ijs van Vernooij.
Daarnaast zal binnenkort het assortiment verder worden uitgebreid met o.a. buitenlandse producten, vega producten, halal producten en diverse dranken.
Het assortiment zal continu worden aangevuld zodat er van alles voldoende aanwezig is.
De openingstijden zijn daarbij aangepast, wij zijn elke maandag t/m zaterdag open van 08:00 - 20:00 uur.

TOT SNEL BIJ DE DAGWINKEL NIEUWERBRUG!

Lees meer...

Elke minuut telt na een hartstilstand

NIEUWERBRUG - Het kan zomaar ineens gebeuren. Een buurtbewoner of een goede vriend die in de bloei van zijn of haar leven getroffen wordt door een hartstilstand. Dan is een reanimatiecursus geen overbodige luxe. Hier leer je niet alleen hoe je moet reanimeren maar ook hoe je een AED moet gebruiken.
EHBO vereniging Nieuwerbrug heeft een donatie ontvangen van Stichting Wierickefonds. Hier hebben ze zowel nieuwe AED's als reanimatie poppen van kunnen kopen. Dit is dan ook de reden dat zij in het huidige cursusjaar vier reanimatiecursussen kunnen aanbieden, namelijk op 14 oktober, 4 november, 2 december en 3 maart. De kosten voor deze cursus zijn 15 euro per persoon. De reanimatiecursus neemt een avond in beslag van 19.30 tot 22.00 uur en is inclusief een gratis kopje koffie of thee in de pauze. Inschrijven kan via Saskia, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Onderwerpen die onder andere aan de orde komen tijdens de reanimatiecursus zijn: de oorzaken van een circulatiestilstand, het vaststellen van een bewustzijnsstoornis en ademhalingsstoornis, wat te doen als de circulatie weer op gang komt of toch aanwezig is en de mond-op-mondbeademing en hartmassage. Na de cursus kunt u een hartstilstand bij een slachtoffer vaststellen, de hulpverleningsdienst alarmeren, de reanimatie starten en de AED toepassen. Na het met goed gevolg volgen van de cursus ontvangt u ook een officieel erkend diploma Reanimatie van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). www.ehbo-nieuwerbrug.nl

Lees meer...

Muziek door de straten van Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Afgelopen zondagochtend klonk er al vroeg muziek door de straten van Nieuwerbrug. De Brugkerk, Bethlehemkerk en geloofsgemeenschap Willibrodus Bodegraven hielden hun jaarlijkse tentdienst. In verband met corona ging het dit jaar net iets anders. In plaats van in een tent kwamen de bezoekers bijeen in een weiland, met 1,5 meter afstand. Het thema? 'Lopen over water.' Best toepasselijk met het weer van die dag...
De familie Van der Wind had haar erf opengesteld. Bezoekers moesten zich aanmelden, bij binnenkomst werden de handen ontsmet en in het weiland stonden stokken om de 1,5 meter te waarborgen. Gewapend met stoel, regenjas en paraplu kwamen zo'n tachtig mensen bijeen om met elkaar de tentdienst te vieren. Het was een mooie samenwerking tussen drie kerken en een mooie manier om de opening van de speelweek Nieuwerbrug toch door te laten gaan. Op naar volgend jaar! Dan hopelijk weer 'gewoon' in de tent.

Lees meer...

Auto duikt water Korte Waarder in

NIEUWERBRUG - Een auto is gistermorgen in de sloot beland, nadat de bestuurder een schrikblok raakte. Het ongeluk gebeurde rond 08.15 uur op de Korte Waarder in Nieuwerbrug. Bij het ongeluk waren geen andere auto's betrokken. De bestuurder raakte gewond. Ambulancepersoneel keek haar ter plekke na; de vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De schrikblokken zijn juist geplaatst om automobilisten te waarschuwen dat ze naast de weg dreigen te komen. Hoe het kan dat de bestuurder dan toch in het water terecht is gekomen, is vooralsnog onbekend.

Bron: AD Woerden 27 juli 2020

Lees meer...