Nieuwerbrug aan de Rijn heeft een nieuw bericht gepubliceerd met de titel 'Overlast en afsluitingen van de A12 in juni 2024'

U heeft het vast al gehoord en gelezen: Aan de A12 richting Utrecht wordt in de maand juni groot onderhoud gepleegd!

Nieuw is echter dat de uitvoerende partij de firma Heijmans in overleg met de gemeente ook de Nesstraat, Noordzijde en Zuidzijde in Bodegraven gaat afsluiten richting Nieuwerbrug, omdat men anders veel sluipverkeer (en dus overlast) 

Het complete bericht is te lezen op

https://www.dorpenwijk.nl/nieuwerbrug/overlast-en-afsluitingen-van-de-a12-in-juni-2024/

Lees meer...

Wat komt er op de plek van basisschool De Brug?

Nu de bouw van het nieuwe Integraal Kind Centrum De Brug in Nieuwerbrug in volle gang is, denkt de gemeente na over wat er op de achterlaatlocatie van de oude school kan komen.
Vorige week is er met buurtbewoners van de basisschool gepraat over hun wensen en ideeën. 
Heeft u ook een goed idee, of wilt u benadrukken wat we niet over het hoofd moeten zien? De gemeente gebruikt voor dit project het DenkMee platform. Hier vindt u alle informatie terug, maar u kunt daar ook zelf uw suggesties en wensen voor de locatie aanleveren. Fijn als u meedenkt: https://denkmee.bodegraven-reeuwijk.nl/nl-NL/projects/achterlaatlocatie-school-de-brug.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 22 mei 2024

Lees meer...

Tarieven brug Nieuwerbrug gaan omhoog
Nieuwe wachter op tolbrug

Ad van den Herik

Nieuwerbrug -Radwane Khzane is met ingang van 1 mei de nieuwe brugwachter bij de Tolbrug in Nieuwerbrug, de laatste tolbrug van Nederland. Zijn voorganger is door het College van Bruggewachters uit zijn functie ontheven. Na deze onstuimige periode kijkt men graag vooruit naar het jaar 2026, wanneer de tolbrug 375 jaar bestaat.

De Tolbrug in Nieuwerbrug heeft een nieuwe brugwachter. In de achterliggende weken moest de brug door vrijwilligers worden bediend, omdat de vorige brugwachter vroegtijdig vertrok. Op 1 mei neemt Radwane Khzane deze taak over. Dan gaan ook de tarieven omhoog.
Het was het College van Bruggemeesters zelf dat na acht jaar een einde maakte aan het dienstverband van de vorige brugwachter. „De werkrelatie was verslechterd en de veiligheid van de dienstwoning en de brug waren verwaarloosd. Er zijn ook dingen aan voorafgegaan waardoor wij de overeenkomst hebben opgezegd”, zegt Dorothea Verduijn-Breedijk, die in 2015 als eerste vrouwelijk bestuurslid in 364 jaar werd gekozen en momenteel voorzitter is van het vierkoppige bestuur.

Lees meer...

Overeenkomst over duiker bij de Dubbel Wiericke
Straks weer spoor oversteken

Iza de Bruin

Nieuwerbrug - Aan het einde van de zomer kunnen wandelaars weer oversteken bij het spoor dat de Dubbele Wiericke in Nieuwerbrug kruist. Na lang overleg zijn de drie deelnemende partijen (ProRail, Zuid-Holland en Bodegraven-Reeuwijk) tot een besluit gekomen.
Het Wierickepad is ongeveer 15 kilometer lang en raakt verschillende dorpen in het Groene Hart, waaronder Driebruggen, een stukje Reeuwijkse Plassen en Bodegraven. Lange tijd konden wandelaars niet de hele route lopen omdat de spoorwegovergang midden in het pad was afgesloten. Een duiker biedt hiervoor straks de oplossing.

Lees meer...

Beste mensen,
Met de actie ‘Gratis hulp bij energie besparen’ zijn inmiddels meer dan 800 huishoudens geholpen met het verlagen van hun energierekening, een verdubbeling ten opzichte van afgelopen december. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel is blij met het verloop van de actie: “Hoe meer mensen we kunnen helpen, hoe beter!”

Tot en met eind februari 2024 gaan energiecoaches van Klimaatroute (energieklussers) huis aan huis bij inwoners langs. Tijdens een huisbezoek geven zij inwoners gratis advies en brengen zij kleine energiebesparende producten aan in de woning. Bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. Zowel het advies, als de producten en het aanbrengen ervan is gratis.

Lees meer...

Slibdump in de Put wekt weerstand op

Ad van den Herik
Nieuwerbrug - Omwonenden van de Put van Broekhoven vrezen aantasting van de natuurwaarden en flinke verkeersoverlast. Er liggen plannen klaar om het zandwingat te gebruiken voor extra waterberging, het slaan van een damwand, dumpen van grond én de bouw van woningen.
Het Groene Hart telt niet zo veel plekken als de Put van Broekhoven. Verwilderde wilgen en elzen omkransen het zandwingat (voor de aanleg van de A12), gegraven in 1937. In een kleine eeuw transformeerde deze locatie van een weiland tot een natuurgebied.
De put fungeert vooral als rust- en broedgebied voor vogels. In de winter dobberen hier zwanen, smienten, wintertalingen, slob- en tafeleenden. In het voorjaar en de zomer vormen de dichte begroeiing en rietkragen een ideale biotoop voor spechten, uilen, ijsvogels en groepen vinken. Kortom, een (water)vogelparadijs in de polder.
Maar het is de vraag of deze idylle in stand blijft.
Wel als het aan de omwonenden ligt. Die hebben zich verenigd in de werkgroep ‘Geen prut in de Put’.

Lees meer...

Vandaag ontvingen wij het verzoek vanuit de politie team Gouda/Bodegraven-Reeuwijk om u alert te maken op het volgende:
De politie ziet een toename van het aantal woninginbraken in onze gemeente in de afgelopen weken. De methodes van inbreken zijn verschillend. Vanzelfsprekend doet de politie haar uiterste best om deze inbraken te voorkomen, maar u heeft daar zelf ook een rol in: bel bij verdachte situaties direct de politie! Deze criminelen werken geraffineerd en snel wat er voor zorgt dat acuut melden bij verdachte situaties noodzakelijk is!

Tips voor u:

Lees meer...

Lampionnenoptocht Prinses Juliana

NIEUWERBRUG- Woensdag 31 januari vindt de jaarlijkse lampionnenoptocht plaats van Oranjevereniging Prinses Juliana.
Wat is er leuker dan in het donker achter de muziek en majorettes aan te lopen. De organisatie hoopt dat weer veel kinderen (verkleed) mee komen lopen of meedoen met hun versierde fietsen, buggy, wagens of skelters. Of maak zelf een mooie lampion en hang er een lampje in. Voor de mooiste verklede kinderen en/of leukste voertuig, lampion zijn er weer leuke prijzen te winnen.
Start is om 18.30 uur vanaf het Wierickehuis.

Lees meer...