Graven sluisRijksweg 12 tussen Den Haag en Utrecht lag er voor de tweede wereldoorlog al. Het gedeelte tussen Reeuwijk en Woerden kwam in 1940 jaar gereed en viert dus dit jaar zijn 80e verjaardag!

Tussen eind 1936 en medio 1939 hebben vele honderden arbeiders zes dagen per week, dag en nacht, gewerkt aan de aanleg van dit deel van de Rijksweg. Het was N.V. Aannemersmaatschappij v.h. J.P. Broekhoven uit Nijmegen die het zandbed van dit gedeelte mocht aanleggen. Dit benodigde zand werd gehaald uit een terrein dat in Nieuwerbrug langs de Weiweg gelegen was. Met graafmachines en later een zandzuiger werd het afgegraven en met zandtreinen naar het tracé gereden. De waterplas die daardoor is ontstaan wordt daarom wel de “Put van Broekhoven” genoemd.

Vele honderden mannen en jongens vonden hier werk, waaronder een groot aantal uit Nieuwerbrug en Bodegraven, maar ook uit Driebruggen, Zwammerdam, Reeuwijk, Woerden en verdere omgeving. In die tijd van economische crisis was dat voor veel gezinnen een redding voor jaren.Trein bij de Weiweg

Een enkele jongeman die toen bij Broekhoven werkte aan Rijksweg 12 kan misschien nu op hoge leeftijd nog vertellen over zijn ervaringen uit die tijd. Kwam hij misschien lopend, of op de fiets en wat deden hij en zijn collega’s precies en onder welke omstandigheden? Botsingen en ongelukken met de zandtreinen zijn bekend, ook dat er een Romeinse helm en een bronzen speerpunt zijn gevonden, maar er is vast veel meer te vertellen over de dagelijkse werkzaamheden en gebeurtenissen waaronder die noeste arbeid moest worden verricht.

Oproep

Werkgroep “Republiek aan den Rijn” uit Nieuwerbrug wil graag die verhalen horen en optekenen, ook van familieleden van de werknemers van Broekhoven. Willen deze en anderen die iets meer hierover weten bellen met Jan van de Burgt, telefoon: 0348-688558 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It