Ruud was de beheerder van de website van Dorp en Wijk en deed dit vol enthousiasme. Als ict-er wist hij van wanten en de pagina van Nieuwerbrug was vaak gevuld met het laatste nieuws en leuke zaken. Regelmatig kregen wij dit via de gemeente en anderen te horen. Ruud was een markant figuur met zijn motor en zijn haar in een staartje. Ruim 10 jaar geleden kwam Ruud bij de Win terecht. Hij had in Amsterdam gewoond en had daar van redelijk dichtbij de Bijlmerramp meegemaakt. Hij vond het fijn om in Nieuwerbrug te wonen, waar zeker in het begin weinig vliegtuigen over kwamen. Samen met Lisan woonde hij heerlijk aan het Weijland met uitzicht op de Oude Rijn. Ruud wilde vroeger een zeilboot, maar omdat zeilen in de Oude Rijn een beetje lastig was, huurde hij deze af en toe in Zeeland of de Kagerplassen. Daar konden ze heerlijk zeilen. Wel had hij thuis een klein bootje met roeispanen en een motortje waarmee Lisan en hij regelmatig tochtjes mee maakten. Maar door alle beslommeringen werd er steeds minder gebruik van gemaakt en is het bootje verkocht.

Als Neerlandicus was hij voor de WIN van grote waarde: hij maakte de stukjes zelf of hij keek die van de andere na, zodat ze foutloos en in de goede lay-out in de Nieuwsbrug of op de website terecht kwamen.

Ook had hij een goed gevoel voor humor. Regelmatig maakte hij van een saai stukje tekst een verrassende tekst met wat leuke opmerkingen erin, waardoor het de lezers meer aansprak. Hij zette de enquêtes op en werkte ze uit, was scherpzinnig en kon ook zaken relativeren.

Hij spaarde zichzelf en de WIN niet en maakte ons niet belangrijker dan wij waren, want: wij zijn maar een aantal vrijwilligers, die denken dat ze de leefbaarheid van Nieuwerbrug kunnen verbeteren, maar die niet gekozen zijn door de inwoners. Wat denken we nu wel niet?

Hij was altijd in voor nieuwe dingen. Bv een zaterdagmorgen helpen bij de actie om de fietslampen te controleren en eventueel te maken: Ruud was erbij. Maar jammer dat er op de hele morgen maar 3 fietsers kwamen, maar “we hebben het in ieder geval geprobeerd”.

De kerstversiering bij het Wierickehuis was ook het idee van Ruud. Jaren heeft hij meegeholpen de kerstversiering op te hangen en later weer eraf te halen en de versiering mocht bij hem op zolder tot het volgende jaar. Zo kwam in Nieuwerbrug de kerstverlichting.

Naast de Win was zijn hobby gitaar spelen. Zijn gitaar stond altijd in de woonkamer, ook toen zijn vingers zo zeer deden, dat zelf spelen niet meer lukte.

Toen hij met pensioen ging, huurde hij ook een stukje volkstuin. Tuinieren vond hij heerlijk om te doen totdat het hem te zwaar werd door z’n ziekte.

Ruim 4 jaar geleden werd hij ziek. Het kankergezwel kon niet volledig weggehaald worden en de periodes van chemokuren kwamen eraan. In het begin ging dit nog wel, maar langzamerhand werd hij steeds zwakker en zieker. Het was niet meer vol te houden. Op maandag 9 oktober is Ruud overleden.

Wij gaan hem heel erg missen. Bedankt Ruud, voor alles wat je voor ons betekend hebt.
We zullen je nooit vergeten. Wij wensen Lisan, kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe.

Leden en oud-leden van de WIN

Pin It